Flexibele deeltijdopleiding HBO Verpleegkunde van NHL Stenden gestart

Deze maand zijn 35 studenten gestart met de flexibele deeltijdopleiding HBO Verpleegkunde van NHL Stenden Hogeschool. De deelnemers zijn medewerkers van zorgwerkgevers Icare, Tangenborgh en Treant Zorggroep. Het betreft een uniek scholingstraject waarmee deze werkgevers samen met NHL Stenden en de Gemeente Emmen antwoord geven op de vraag hoe meer mensen in de regio zich kunnen inzetten voor de zorg. Dit meldt gemeente Emmen.

Het is een flexibel scholingstraject van NHL Stenden vanuit locatie Leeuwarden, waarbij de theorie van de opleiding direct wordt toegepast in de praktijk bij de drie zorgwerkgevers in de regio. Raymond Wanders (wethouder werk, inkomen, volksgezondheid): “Onze gezamenlijke inzet is jonge mensen voor de regio te behouden of te winnen en tegelijkertijd te voorzien in de toenemende behoefte aan goed zorgpersoneel. Wat mij betreft is dit pas het begin: we zien meer mogelijkheden voor opleidingen in en voor de regio.” 
 

Open inschrijving in september 

 
In september 2020 is er opnieuw een instroommoment, waarbij ook samengewerkt wordt met Drenthe College om ook voor de daar afgestudeerde MBO Verpleegkundigen het HBO-traject mogelijk te maken. Meer informatie is hier te vinden. 
 

Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe 

Dit traject is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids