Logo_stenden_nhl

Erica Schaper is door de raden van toezicht van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de nieuwe fusiehogeschool NHL Stenden Hogeschool.  Erica Schaper begint op 1 oktober 2017 en leidt vanaf deze datum het transitieproces naar de nieuwe hogeschool.  Dit melden Stenden en NHL Hogeschool.

Schaper werkt sinds 1 januari 2014 als algemeen directeur FNV. Haar activiteiten waren gericht op het leiding geven aan het fusietraject van vijf organisaties en de opbouw van de nieuwe FNV-werkorganisatie. Daarnaast heeft ze ruime ervaring met fusie- en veranderingstrajecten in het onderwijs, waaronder als algemeen directeur van Hogeschool Van Hall Larenstein en als interimmanager voor onder andere de Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool Inholland. Ook was zij toezichthouder in het hoger onderwijs en auditor voor de NVAO en het excellentieprogramma Sirius.

Schaper: “Dit is een unieke uitdaging om de goede, kenmerkende elementen van beide hogescholen te verbinden en om met studenten, medewerkers en de stakeholders een nieuwe hogeschool te bouwen met een sterk profiel en een mooi eigentijds onderwijsconcept. Ik zie er zeer naar uit om leiding te geven aan deze enerverende ontdekkingsreis. Het gaat nog meer bruisen!”

Met de komst van de nieuwe voorzitter wordt het college van bestuur van NHL Stenden Hogeschool gevormd door Erica Schaper, Jan van Iersel (NHL) en Klaas-Wybo van der Hoek (Stenden).

Met de nieuwe hogeschool worden de sterktes van beide instellingen gebundeld. De nieuwe hogeschool zet in op “wereldwijze innovatie” en kenmerkt zich door een uniek onderwijsconcept gebaseerd op design thinking, waar in co-creatie met het werkveld en de maatschappelijke omgeving wordt gewerkt aan praktijkvraagstukken. Met vestigingen in binnen- en buitenland zorgt NHL Stenden Hogeschool voor een regionale verankering met een uitgesproken internationaal profiel. Door de bundeling van krachten is NHL Stenden Hogeschool beter in staat te voldoen aan kennis- en innovatievragen. Met specialistische kennis binnen drie zwaartepunten: Vital Regions, Smart Sustainable Industries en Service Economy, kan de nieuwe hogeschool deze rol nog verder ontwikkelen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids