Normal_hersenen_brein_hoofd_rontgen

Zaterdag 31 januari vindt in de Openbare Bibliotheek Emmen voor de tweede keer de bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’ plaats voor senioren vanaf 55 jaar. De bijeenkomst bestaat uit workshops en een lezing over hoe je je brein zo lang mogelijk scherp kunt houden. ‘Het Fitte Brein’ wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach Senioren van de gemeente Emmen, de Bibliotheek, de Cocon en apotheek de Vriendschap. Dit meldt de Gemeente Emmen. 

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen een positief effect heeft op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie. Ook een actieve leefstijl met diverse interessegebieden heeft een positief effect op het behouden van een fit brein. Om ouderen hiervan bewust te maken, volgen zij een workshop ‘Fitness voor het brein’ en een lezing ‘Pillen tegen veroudering van het brein?’.
 
De ochtend start om 10.00 uur met koffie in de Bibliotheek (Noorderplein 101). Het aansluitende half uur kunnen deelnemers luisteren naar de lezing. Hierna worden de deelnemers verdeeld over twee groepen. De ene groep blijft in de Bibliotheek, de andere groep gaat naar de Cocon (Marktplein 114). Na het wisselen van activiteiten wordt de ochtend afgesloten met een gezamenlijke lunch in de Cocon. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden kan voor 26 januari bij de Cocon (Marktplein 114). 
 
© Nationale Onderwijsgids