Normal_justitia1

Er is een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden geëist tegen een leraar voor het plegen van ontucht met een leerlinge. Gertjan van S. was leraar bij het Ichthus College in Kampen toen hij ontucht zou hebben gepleegd met een 14-jarige leerlinge. De rechtbank doet op 25 november uitspraak in de zaak. Dit meldt NU.nl. 

De strafzaak vond op dinsdag plaats. Van S. ontkende tijdens de zitting dat hij het meisje aan heeft geraakt. Wel bekende hij dat hij berichten en naaktfoto's aan de leerlinge heeft gestuurd. In 2012 vond er intensief sms- en mailverkeer plaats tussen de leraar en de leerlinge die seksueel getint was. Eind 2012 ontdekten de ouders van het meisje de berichten en kwam de zaak aan het licht. De school ontsloeg de leraar begin 2013. 
 
De leerlinge stelt echter dat de leraar op school aan haar borsten en billen heeft gezeten. Dat er fysiek contact op school zou zijn geweest, wordt ook gezegd door de vriendinnen van het meisje. Er zou ook over deze contactmomenten nagepraat worden in whatsappberichten. De leraar ontkent echter dat er sprake is van ontucht op school. Volgens hem was dat allemaal fantasie. Fysiek contact op school zou passen in de fantasieverhalen die de leraar stuurde aan het meisje, aldus de raadsman van Van S. 
 
Volgens de officier van justitie zou de leerlinge ook naaktfoto's hebben gestuurd aan de leraar omdat hij hier op aandrong. ''Ze stuurde die uiteindelijk omdat hij erover door bleef gaan.'' De leraar wijdt het gebeuren aan een stoornis waarvoor hij hulp heeft gezocht bij een psycholoog. ''Ik wist dat ik ermee moest stoppen. Ik wist alleen niet hoe.''
 
© Nationale Onderwijsgids