Normal_rss_entry-396426

De familie Chabot schrijft het boekenweekgeschenk van volgend jaar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Boekenweek dat het geschenk door een gezin wordt geschreven.

Stichting CPNB heeft Bart Chabot en zijn gezin gevraagd omdat dit past bij het thema van de 89e Boekenweek: Bij ons in de familie. Voor Bart en zijn zoons Sebastiaan, Maurits en Splinter is het schrijversvak uiteraard niet nieuw, maar zijn vrouw Yolanda en jongste zoon Storm maken met het boekenweekgeschenk hun debuut. Het boek heet Gezinsverpakking.

Groot eer

De familie Chabot vindt het een grote eer. "We hebben vaker de vraag gekregen als familie samen iets te maken, maar daar hebben we altijd nee op gezegd. Maar tegen het zinderende en unieke plan om samen de Boekenweek kleur te geven konden we simpelweg geen nee zeggen. Het is de grootste en hoogste eer. En het was zo'n feest om samen te schrijven. Ik verzeker iedereen die van lezen houdt dat het ook een feest wordt tijdens de Boekenweek. We gaan een week lang met z'n allen het land in om te laten zien hoe waardevol boeken zijn en dat je die moet koesteren", zegt Bart namens zijn gezin.

Het boekenweekgeschenk krijgen mensen tijdens de Boekenweek bij besteding van 15 euro aan boeken in de boekhandel. De Boekenweek is van 16 tot en met 24 maart.

Door: ANP