Titel Brugklas Voorleeskampioen van 2024 gaat naar Geyria Barut

Zaterdag 1 juni vond voor de dertiende keer Read2Me! plaats;  dé landelijk voorleeswedstrijd voor de brugklas. In een spannende landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2024. Geyria Barut van het Eijkhagen College in Landgraaf (Limburg) in Podium Hoge Woerd in De Meern door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me!. "Geyria was totaal in controle, ze nam het publiek helemaal mee in het verhaal. Indrukwekkend!" aldus de jury. Dat meldt Stichting Lezen. 

Ze las voor uit het boek Achter de draad van Hans Kuyper. Geyria heeft daarmee de scholieren van bijna 1.300 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De publieksprijs ging dit jaar ook naar Geyria.

Lezen is ook heel leuk 

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin waarin Anna Woltz (auteur), Klaas Gravesteijn (directeur VOB) en Paula Heegers (paulaleest op Instagram) zitting hadden. De presentatie van deze spannende finale lag in handen van Elten Kiene.

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Annemarie Terhell