Logo_logo__nuffic

Mila Mabelis van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo en Margriet van der Kaaij van Het College Weert zijn de winnaars van de Junior Speaking Contest 2019. Dit meldt Nuffic.

Tweedeklasser Mila Mabelis van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo en derdeklasser Margriet van der Kaaij van Het College Weert hielden de beste Engelse speech en wonnen daarmee de Junior Speaking Contest 2019. De publieksprijs ging dit jaar voor het eerst naar twee deelnemers, omdat ze precies hetzelfde aantal stemmen haalden: Bas van Schaik van het Comenius College in Capelle a/d IJssel en Leia Wire van het Wolfert Tweetalig, Rotterdam.
 
Dit jaar namen 86 tweetalige scholen deel aan de wedstrijd. 16 finalisten plaatsten zich na verschillende regionale voorrondes voor de finale. Alle finalisten konden een workshop volgen ter voorbereiding op de grote finale.
 

Junior Speaking Contest

De Junior Speaking Contest is een jaarlijkse wedstrijd voor tto-leerlingen van de tweede en derde klas havo en vwo. De wedstrijd wordt sinds 2004 gehouden.
 

Door: Nationale Onderwijsgids