Normal_nederlandse_vlag__vlag__nederland

Asielzoekers die in Nederland willen inburgeren moeten aan strengere eisen voldoen om hun examen te kunnen halen. De VVD wil dat inburgeraars eerst het Nederlands beter beheersen en werk vinden. De partij presenteerde gisteren de Integratie Agenda waarin deze punten naar voren kwamen. Dat meldt RTL Nieuws.

De genoemde eisen van de VVD gelden niet alleen voor het examen. Mensen die naar Nederland toe willen komen, zouden in hun eigen land al een soort basiscursus inburgeren gevolgd moeten hebben. Asielzoekers die al in Nederland zijn, moeten de kernwaarden van de Nederlandse cultuur in het asielzoekerscentrum leren kennen.

Met de nieuwe eisen wil de VVD voorkomen dat mensen geen moeite doen om in te burgeren. Mensen die zich niet genoeg inzetten wil de partij straffen door ze bijvoorbeeld geen uitkering of verblijfsvergunning te geven. Het Nederlanderschap wordt dus niet zomaar verkregen. Kamerlid Malik Azmani zegt dat het 'verdiend' moet worden. Tot slot wil de VVD de periode van 7 jaar voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning verlengen naar 10 jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids