Normal_rss_entry-384464

De VO-Raad, Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, noemt het afreden van Dennis Wiersma als onderwijsminister "onvermijdelijk gezien de aanhoudende stroom publicaties", meldt de organisatie in een reactie.

In de portefeuille van Wiersma vielen onder meer het primair en voortgezet onderwijs.

De sectorvereniging voor het primair onderwijs PO-Raad "respecteert" het besluit van Dennis Wiersma om het ministerschap neer te leggen. De PO-Raad "dankt Wiersma voor zijn inzet voor het funderend onderwijs" en hoopt dat de coalitiepartijen snel een opvolger vinden, "zodat we verder aan de slag kunnen met de grote uitdagingen in onze prachtige sector".

Reactie

Belangenorganisatie Ouders & Onderwijs noemt het vertrek van Wiersma "een groot verlies voor het onderwijs" en prijst hem als iemand die "geen genoegen nam met mooie praatjes". "Ik ben er echt door geraakt dat we niet gaan zien wat deze minister allemaal voor elkaar had kunnen krijgen", schrijft directeur Lobke Vlaming in een verklaring.

Tegelijk stelt Vlaming dat "grensoverschrijdend gedrag niet kan op die positie en zeker niet als het herhaaldelijk voorkomt." Vlaming zegt dat de situaties "zich echt hebben voorgedaan en dat past een minister niet".

Door: ANP