Rotterdamse kinderen kunnen in laatste week van vakantie Hackshield spelen

De laatste week van de schoolvakantie is aangebroken. Ouders die thuis verveelde kinderen hebben en er graag op uit willen, kunnen samen met hun kinderen van 8 tot 12 jaar gratis het spel Hackshield spelen bij Go!Gaming in de Pathé in Rotterdam. Dit kan nog tot 28 augustus, meldt de gemeente Rotterdam.

Steeds vaker zijn kinderen slachtoffer van cybercriminaliteit. De gemeente wil jonge kinderen weerbaarder maken voor de digitale gevaren van internet via het spel HackShield.

Cyber Agent

Via de interactieve game Hackshield leren de kinderen alles over veilig internetten, phishing, nepnieuws en hacken. Het spel leidt de kinderen op tot Cyber Agents. Archana Ramkhelawan (projectleider Cyber Resilience): 'Het idee van Cyber Agents is dat kinderen cybercriminaliteit weten te herkennen en zo zichzelf, familie, vrienden en/of klasgenoten kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. Kinderen krijgen per level een shield. Hoe meer shields je verzamelt, hoe beter je beschermd bent tegen cybercriminaliteit. De top 3 Rotterdamse cyberhelden van augustus ontvangen een prijs. Ze maken kans op een toegangskaart voor het grote HackShield event op 14 oktober 2022 in het AFAS theater in Leusden."

Leerzaam en gezellig

Een van de bezoekers van het spel is Genoa (11): "Het is hier heel gezellig! Het is de eerste keer dat ik in de GO!Gaming hal van Pathé Schouwburgplein ben. Ik leer vandaag alles over de gevaren van internet. Zelf ben ik gelukkig geen slachtoffer van cybercriminelen. Een vriendin van mij wel, ze klikte laatst per ongeluk op een verkeerde link op haar TikTok-account. Toen was haar account verwijderd. Mijn tip aan leeftijdsgenoten: klik nooit op een onbekende link."

Informatie

Hackshiel in te spelen in de GO!Gaming hal in Pathé aan het Schouwburgplein in Rotterdam. GO!Gaming is een speelhal waar bezoekers normaal gesproken entree betalen. Het HackShield spel in deze hal is gratis. Spelen kan iedere dag tussen 13.00 uur en 16.00 uur, tot en met zondag 28 augustus 

Door: Nationale Onderwijsgids