Meer cultuur voor basisschoolleerlingen in gemeente Veenendaal

Kinderen van groep 4A van basisschool Het Erf deden donderdag 20 juni mee aan een workshop waarin zij leren hoe animatie werkt. De workshop is onderdeel van het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ dat deels door de gemeente wordt gefinancierd. Dat meldt de gemeente Veenendaal. 

Elke leerling maakte een kort animatie filmpje van een eenvoudige beweging. De Zoötroop (een apparaat waarmee bewegende beelden kunnen worden bekeken) laat op een eenvoudige manier zien hoe animatie werkt. Wethouder Dylan Lochtenberg ging bij de leerlingen van Het Erf op bezoek om te zien wat voor animatiefilmpjes zij maakten.

Kunst en cultuur 

In het programma Cultuureducatie met Kwaliteit werken scholen (primair en voortgezet onderwijs) en culturele instellingen samen om kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. Doordat leerlingen in aanraking komen met verschillende vormen zoals muziek, dans, beeldende kunst, theater, hiphop en erfgoed ontwikkelen ze hun creatieve en culturele vaardigheden. Ook groeien ze in persoonlijk en sociaal opzicht.

Wethouder cultuur Dylan Lochtenberg tekende de overeenkomst Cultuureducatie met Kwaliteit 2025-2028. Deze overeenkomst is met de provincie Utrecht die een deel van de financiering voor ons aanvraagt bij de Rijksoverheid. Als gemeente betalen we zelf ook een deel. Het is de vierde periode dat de gemeente deelneemt aan dit vierjarige programma.

Door: Nationale Onderwijsgids