Tien basisschoolleerlingen uit Den Haag besmet met de mazelen

Op een basisschool in Den Haag zijn tien leerlingen besmet geraakt met de mazelen. Vorige week werd al bekendgemaakt dat twee kinderen de mazelen hadden. Uit het bron- en contactonderzoek van GGD Haagladen blijkt nu dat de nieuwe gevallen aan deze besmettingen gelinkt kunnen worden. De kinderen zitten namelijk op dezelfde basisschool of peuterspeelzaal. Dat meldt het AD.

Om welke school het gaat, wordt vanwege de privacy niet bekendgemaakt. Tien kinderen hebben inmiddels de mazelen opgelopen.

Hoe het met de zieke kinderen gaat is niet bekend. De GGD waarschuwt mensen wel om niet zomaar naar de huisarts te gaan met klachten, maar eerst te bellen. “Mazelen begint vaak met hoge koorts, ontstoken ogen of vlekjes. Het is een zeer besmettelijke ziekte en die kan ernstig verlopen.”

Leefregels 

Gezinnen van de besmette kinderen hebben leefregels ontvangen om te voorkomen dat ze andere mensen besmetten. De school heeft, samen met de GGD, ook brieven naar ouders van de andere leerlingen verstuurd met extra informatie. Kinderen krijgen ook de kans om zich alsnog te laten vaccineren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk