Workshop op school om basisschoolleerlingen jazz mee te geven

In Enkhuizen wordt dit weekend voor de 49ste keer het Jazzfestival gehouden. Basisschool De Tweemaster kregen van muziekdocent Coos Zwagerman al meerdere muzieklessen. Ze sluiten zijn lessen af met een workshop jazz. Dat meldt NH Nieuws.

Muziekdocent Zwagerman weet niet precies waar de passie voor Jazz vandaan komt. “Ik denk dat het in het grondwater zit.” Kinderen van De Tweemaster hebben de afgelopen weken al meerdere muzieklessen gehad. Samen met mede-muziekdocent en gitarist Elliot Muusses geeft Zwagerman aan iedere schoolklas een workshop.

'Kinderen vinden workshop erg leuk' 

“Je merkt dat de kinderen zo’n workshop erg leuk vinden. Ze houden allemaal van popmuziek, maar jazz is ook wel leuk.” Jelle uit groep 6 beaamt dit: “Het is gewoon leuk, ik hou van muziek.”

Kinderen leren tijdens de workshop over ritmes en over harmonie. Coos leent hiervoor zelfs zijn contrabas even uit en samen zingen ze nog een liedje. Na de les is iedereen helemaal klaar voor het Jazzfestival dat vrijdagavond 31 mei begint.

Jazzfestival Enkhuizen 

Scholier Ive gaat dit weekend wel even kijken bij het Jazzfestival. “Ik ga sowieso naar mijn vader, want hij speelt trombone.” Alle leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 sluiten de workshop af op het schoolplein. Daar zingen ze met zijn allen een jazznummer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk