Normal_kok_koken_horeca_mbo_kip_vlees_snijden

Maar liefst 4 medailles zijn behaald door studenten van diverse horecaopleidingen van ROC van Twente tijdens de wedstrijd Horeca Talentendag Achterhoek. In totaal gingen 44 studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Aventus, Graafschap College, ROC Nijmegen en ROC van Twente de strijd met elkaar aan. Deze vond plaats op woensdag 7 maart in de Dru-fabriek in Ulft. Dit meldt ROC Van Twente.

Het doel van deze vakwedstrijden is om studenten van horecaopleidingen een extra impuls te geven en hen te motiveren en stimuleren in het vak waarvoor zij worden opgeleid. De organisatie was in handen van Stichting HorecaTalent Achterhoek (SHA). Volgens de jury was het wedstrijdniveau dit jaar erg hoog.
 
Buiten de wedstrijdvloeren was er genoeg te beleven tijdens de Horeca Talentendag. Zo stond er een masterclass op het programma door Rene Pluijm, bekend van o.a. het RTL4-programma ‘Pluijm op pad’. Verder werden er diverse workshops gegeven, o.a. over gastronomie, bonbons, vis-/schaal- en schelpdieren, insecten en koffie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids