Normal_van_engelshoven

Mbo’s uit heel Nederland zijn druk bezig om een Uitblinker te kiezen die hun school mag vertegenwoordig op de landelijke finale van Dit is mbo. De beste mbo’er krijgt van minister Van Engelshoven op de Dag van het mbo de prijs uitgereikt voor Uitblinker van het jaar. Dit meldt ROC van Twente.

Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. Ook dit jaar organiseert ROC van Twente de Mbo Uitblinkerverkiezing 2019. Op donderdag 4 juni van 16.00 tot 19.00 uur is de finale in De Gieterij in Hengelo. Wouter van den Heuvel (19, Enschede), Kiki Bult (22, Nijverdal) en Mark Winkel (21, Almelo) gaan de strijd met elkaar aan en pitchen voor een jury.
 
Uiteindelijk kan er maar 1 winnaar zijn. Hij of zij wint hiermee tevens een plek in de landelijke finale van Dit is Mbo (MBO Raad). Dan volgt een strijd tussen afgevaardigden van alle mbo-scholen in heel Nederland. De winnaar van de landelijke finale wordt ambassadeur van het mbo en mag dan het mbo promoten in Nederland.
 
Door: Nationale Onderwijsgids