Logo_roc_van_twente_logo
Afgelopen woensdag 1 en donderdag 2 februari gingen mbo-studenten de strijd met elkaar aan in het kader van Skills Heroes, dé nationale vakwedstrijden voor mbo'ers. Deze twee dagen stonden in het teken van onder andere tegelzetten en schilderen. Dit meldt ROC van Twente.
Vijf studenten van verschillende roc’s uit Nederland, die de opleiding tot tegelzetter volgen, streden om de nationale titel. Deze wedstrijd duurde twee dagen. Donderdag 2 februari, tijdens de Open Dag van ROC van Twente en Bouwgilde, werd duidelijk wie de beste tegelzetter van Nederland is. Student Wilhelm Scholten van ROC van Twente was veruit de beste! Hij behaalde 560 punten. Wilhelm mag ons land in oktober 2017 vertegenwoordigen tijdens de World Skills in Abu Dhabi.
 
Donderdag 2 februari vonden in Rijssen ook de regionale kwalificatiewedstrijden voor schilders plaats. Vijftien studenten van diverse mbo-instellingen uit deze regio streden hier tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de landelijke finale, die in maart plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Ook hier een geweldige prestatie van een student van ROC van Twente. Stef Masselink behaalde 544 punten en werd daarmee eerste. Hij mag dus gaan strijden voor de nationale titel. 
 
Skills vakwedstrijden worden georganiseerd om mbo-studenten de kans te geven hun talenten te laten zien. Dit gebeurt in tientallen vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, schoonheidsspecialist, timmeren, grafisch vormgeven, en een breed scala aan technische beroepen. ROC van Twente stimuleert de studenten om het beste uit zichzelf te halen en dagen ze uit om deel te nemen aan deze wedstrijden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids