Normal_logo_roc_van_twente__nieuw_

Studenten van ROC van Twente hebben voor modeketen terStal prototypes van nieuwe kleding gemaakt uit restanten en samples. Donderdag 7 maart presenteren ze hun duurzame producten voor het project terStal by ROC van Twente. Dit meldt ROC van Twente.

De studenten hebben voor het project terStal by ROC van Twente in tien weken tijd het hele traject van idee tot kledingstuk doorlopen. Docent Wendy van Dijk: “Dat begint met het in kaart brengen van je potentiële klant. Voor wie maak je nou iets? Om vervolgens een nieuw mode-item te maken van oude kledingstukken en samples. Voor onze studenten een heel leerzaam proces.”
 
Fair and fashion zijn de twee pijlers van de opleidingen Junior Stylist en Junior Productmanager Fashion. TerStal biedt al jaren stageplekken aan studenten van verschillende opleidingen van ROC van Twente. “Deze studenten zijn onze toekomstige collega’s; we willen ze dan ook graag kennis laten maken met de modebranche”, aldus Bianca Keupink, productontwikkelaar bij terStal. 
 
Duurzaamheid is een belangrijk thema bij terStal. Kleding wordt geproduceerd binnen Europa en Azië en orders gaan via BSCI, de organisatie die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen. Keupink is erg benieuwd naar de presentaties. “Het kan zomaar zijn dat de winnende prototypes in de winkels van terStal komen te hangen of dat de prototypes ons inspireren voor onze nieuwe collectie.”
 
De eindpresentatie van de ontwerpen voor het project terStal by ROC van Twente is donderdag 7 maart. De jury bestaat uit docenten en medewerkers van terStal.
 
Door: Nationale Onderwijsgids