Logo_logo_roc_van_twente__nieuw_

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december staat ROC van Twente in het teken van de kruisbestuiving tussen applicatieontwikkeling en gezondheidszorg tijdens de Computer Science Education Week Twente. Een week lang werken studenten Applicatie Ontwikkeling samen met studenten van Gezondheidszorg aan vraagstukken aangedragen door zorginstanties uit de regio. Dit alles vindt plaats in de Gieterij 200 te Hengelo. ICT-bedrijven uit Twente en docenten van ROC van Twente begeleiden de teams. Dit meldt ROC van Twente.

Cases op het snijvlak van zorg en techniek

Aveleijn, IkKanWelzijn, de Twentse Zorgacademie en Somaya Ben Allouch, lector Technology, Health & Care brengen maandagochtend een aantal uiteenlopende cases in:
  • Hoe koppelen we fitbit-data aan het EPD van fysiotherapeuten? 
  • Kan er een app worden ontwikkeld die medewerkers in de jeugdzorg ondersteunt bij het maken van een passende indicatie? 
  • Hoe kunnen we behoeften van ouderen koppelen aan zorgorganisaties, cultuur- en natuurinstellingen, vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en onderwijs? 
  • Hoe kunnen we de voorraad bijhouden / ervaringen delen over de uitleenservice voor technologische hulpmiddelen die in Twente wordt opgezet door zorgorganisaties, gemeente bedrijven en onderwijsinstellingen?
De studenten zullen na een week samenwerken in de application bootcamp op vrijdagmiddag 7 december hun oplossing pitchen aan de bedrijven.
 
“Er is wereldwijd een groot tekort aan goede mensen in de zorg en aan ICT’ers en programmeurs”, vertelt John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente. “Als mbo-opleider willen we ons samen met het bedrijfsleven hard maken kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de kansen, mogelijkheden en de multidisciplinaire aspecten van een beroep in een van deze sectoren. Daarmee stimuleren we jonge mensen zich te ontwikkelen naar een baan met uitstekende toekomstperspectieven en baangarantie.”
 

Symposium

Nieuw dit jaar is het symposium op donderdagavond 6 december in de Gieterij. Dit symposium is open voor ondernemers en andere geïnteresseerden en slaat de brug tussen zorg en techniek. Sprekers die aan het woord komen werken zelf op het snijvlak van deze twee sectoren. Aanmelden kan via a.brokers@rocvantwente.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids