Normal_jonge_ondernemers_stropdas

ENSCHEDE – Op donderdag 19 juli reizen acht mbo-studenten af naar het Roemeense Boekarest om deel te nemen aan de 23e editie van de ‘European Company of the Year Competition’, zo meldt Briskmagazine.

De studenten van het AOC Oost Enschede, een ‘groene’ vmbo- en mbo-instelling, hebben een bedrijf opgericht dat fungeert als platform voor een door hen ontwikkeld product: een innovatieve paardendeken die schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard voorkomt. Met dit concept dingen de oprichters van het studentenbedrijf Express Yourself mee naar de internationale titel ‘Beste Europees MBO Studentenbedrijf 2012’.

De grote finale vindt plaats in Boekarest van 19 tot en met 22 juli. Het team zal de strijd aan gaan met nationale afvaardigingen uit meer dan 30 Europese landen.

Paardendeken
Linde Rensmaag, een van de bedenkers van de paardendeken, licht het product en de manier waarop het is ontstaan toe: "Het product is geboren vanuit de praktijk. We zagen paarden met schuurplekken en dachten: dat kan en moet anders. We maakten een ontwerp en een dummy en gingen ermee naar een sociale werkplaats. Die maakt ze voor ons. Inmiddels hebben we aan particulieren en ondermeer ruitersportzaken 28 exemplaren verkocht in een half jaar. Dat lijkt weinig, maar het is een winterproduct dus we verwachten vanaf het najaar meer te verkopen."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen