Normal_bij

Vandaag is de aftrap van een recordpoging: 25.000 kinderen van 2 tot 13 jaar maken en verspreiden 100.000 bloembommen in heel Nederland. De finale vindt plaats in Brielle op 25 september. Het resultaat: een explosie van bloemen in het voorjaar van 2020 en dus heel veel voedsel voor de wilde bijen. De recordpoging is een initiatief van Humankind. Het is de afsluiting van het project ZZZoem!. Dit project is in juni gestart om de wilde bij te redden en is een samenwerking met Nederland Zoemt. Dit meldt Humankind.

Bij de kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang van Humankind zijn in heel Nederland speels educatieve activiteiten geboden aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Te denken valt aan diverse natuur- en spelactiviteiten zoals bijenhotels maken, bijen in de natuur observeren, rekenen met de bijenkorf, honingraat knutselen en koken met honing. ZZZoem! wordt afgesloten met een recordpoging. Samen maken en verspreiden de kinderen 100.000 bloembommen. Dit zijn ballen gemaakt van tuinaarde en speciale klei, waarin bloemenzaadjes zijn verwerkt. 
 

Liefde voor de wereld 

Natuurbeleving vormt een wezenlijk onderdeel van de visie van Humankind. Met het project ZZZoem! onderschrijft Humankind haar focus op natuurbeleving en –bewustwording bij kinderen. Hilde Vogelzang, Raad van Bestuur: “Liefde en respect voor de natuur begint bij natuurbeleving. Kinderen zijn bij ons minstens 25 procent van de tijd buiten, zomer en winter. Met het natuurbewustzijn groeit bij de kinderen ook de behoefte om in actie te komen. Deze recordpoging is in hun ogen een ontzettend leuke, maar tegelijkertijd bloedserieuze zaak, broodnodig voor de wilde bij.” 
 

In actie voor bijen

Nederland Zoemt is blij dat Humankind in actie komt voor bijen. Sjoerd Luiten van Nederland Zoemt: “Geweldig dat Humankind zich zo groots inzet voor de wilde bij. Zo kunnen meer dan 25.000 kinderen de wilde bij in hun hart sluiten. Als de kinderen het bijenvuurtje aanwakkeren, maken zij nu én in de toekomst echt een verschil. De recordpoging is een finale van een prachtig project.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids