Normal_education-in-nature-2023-07-05-17-18-41-utc

Afgelopen week is kinderopvang Struin onderdeel geworden van Humankind. Beide organisaties geloven dat de verbinding met de natuur essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. Met nieuwe locaties gebaseerd op natuurpedagogiek willen ze er samen voor zorgen dat kinderen ondergedompeld worden in de natuur. Dit meldt Humankind.

Struin wil in en rondom Nijmegen tien locaties creëren voor ruim achthonderd kinderen. Echter bleek een structurele bedrijfsvoering moeizaam als een kleinere kinderopvangorganisatie. “Humankind kan ons vanuit hun gedegen bedrijfsvoering en stevige financiële positie versterken. Daarnaast biedt zij ons de kans om te groeien en meer kinderen te laten struinen”, aldus Matthijs de Gruijter, oprichter van Struin.

Identiteit

Robin Alma, bestuurder van Humankind vertelt: “Het unieke concept van Struin is voor Humankind een waardevolle toevoeging, naast ons reguliere aanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Ouders en kinderen kiezen vaak voor een combinatie. In de toekomst willen we die combinatie op steeds meer plekken samen aanbieden.” Volgens Humankind is de samenwerking een partnerschap en zal het voortbestaan van Struin worden gewaarborgd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch