Kinderopvang de Droomplaats per 1 januari 2024 onderdeel van Humankind

De Droomplaats, een kinderopvangorganisatie met 7 locaties in Rotterdam en omgeving, wordt per 1 januari 2024 onderdeel van Stichting Humankind kinderopvang en -ontwikkeling. De eigenaresse gaat na 40 jaar met pensioen en borgt zo de continuïteit van haar organisatie voor zo’n 700 kinderen, hun ouders en 130 medewerkers. Dat meldt Humankind.

Humankind is in Rotterdam reeds bekend en heeft landelijk meer dan 500 locaties. Zij wil er zijn voor álle kinderen, om hen een goede start te bieden. “Ik draag mijn levenswerk vol vertrouwen over aan Humankind. Hun visie en pedagogische aanpak sluit goed aan bij die van de Droomplaats,” zegt Rosetta Klein, eigenaresse en oprichtster van de Droomplaats. “Daarbij gelooft Humankind ook in hechte samenwerking met alle betrokkenen in de lokale cirkel rondom het kind. Dat Droomplaats onderdeel wordt van een groter geheel biedt mooie kansen. Nu en in de toekomst.”

Stappenplan voor zorgvuldig samengaan 

Op twee januari staan de vaste medewerkers van Droomplaats weer gewoon klaar voor alle kinderen en ouders. En ook de bestaande samenwerking met onderwijs en andere partners loopt door. De beide organisaties maken gezamenlijk een stappenplan voor het zorgvuldig samengaan. Isabel Lopez van Humankind neemt de dagelijkse aansturing over van Klein.

Optimale ontwikkeling voor ieder kind 

Humankind is -met meer dan 4000 medewerkers- landelijk de grootste kinderopvang zonder winstoogmerk. Vanuit een maatschappelijk hart investeert zij al haar rendement in haar bedoeling: optimale ontwikkeling voor ieder kind. Eerder werd ook het Rotterdamse Eisvrij al onderdeel van Humankind. Pepijn Djelân, directeur West-Nederland, vertelt: “Ons lokale marktaandeel in Rotterdam wordt met deze overname drie keer zo groot. Daardoor zijn we nog beter in staat om gemeentelijk impact te maken en meer te betekenen voor kinderen. We staan voor intensieve samenwerking met alle betrokken partijen om kansengelijkheid te bevorderen. Juist hier in Rotterdam is dat heel hard nodig. Dat is onze maatschappelijke bijdrage.”

Door: Nationale Onderwijsgids