Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Minister van volksgezondheid Hugo de Jonge geeft deze morgen in Den Haag het startsein voor de Week tegen Kindermishandeling. Het thema is dit jaar 'Verbind voor het kind'. Het belangrijkste doel: professionals bewustmaken van het belang van goede samenwerking om kindermishandeling effectief aan te pakken. Dit meldt huiselijkgeweld.nl.

In de Week tegen Kindermishandeling worden partijen gestimuleerd om hun krachten te bundelen, kennis en ervaring met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ook de stem van (ervaringsdeskundige) jongeren en ouders krijgt daarin een belangrijke plek.
 
Tot en met 26 november zullen in het hele land, lokaal en regionaal, activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor kindermishandeling. Denk aan bijeenkomsten op scholen over de (mogelijke) gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen, theatervoorstellingen over hoe je kindermishandeling en huiselijk geweld kunt herkennen, bijeenkomsten voor professionals over geweld in gezinnen, met aandacht voor: preventief handelen, gezinnen in beter beeld krijgen én samenwerken voor een duurzame oplossing.
 
De activiteiten kunnen betrekking hebben op alle vormen van kindermishandeling, of het nu verwaarlozing, mishandeling of seksueel misbruik betreft, of dat kinderen getuige zijn van huiselijk geweld.
 
Een overzicht van alle activiteiten staat op de website weektegenkindermishandeling.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids