Normal_handen_wassen__kind__hygi_ne__zeep__handen

Zaterdag 15 oktober is het Global Handwashing Day. Hygiëne-expert Tork biedt ter gelegenheid van deze dag hulp aan ouders en leraren. Met het nieuwe Ella voorleesboekje voor de kleintjes, het Max lespakket voor in de klas en een aantal tips & tricks wordt handen wassen leuk. De start van de herfst betekent vaak een toename van verkoudheden en griep onder schoolkinderen. Doordat zij veel contact hebben met elkaar zijn zij extra vatbaar voor virussen en bacteriën. Gelukkig is gehoest en gesnotter voor een groot deel te voorkomen door regelmatig en goed handen wassen. Dit meldt Tork.

Natuurlijk hoeft een kind niet constant zijn handen te wassen, maar wanneer dan wel? Om kinderen te leren hoe en wanneer ze hun handen moeten wassen heeft Tork een aantal handige tips, zoals kinderen een liedje laten zingen tijdens het handen wassen zodat ze het lang genoeg doen. Meer van dit soort tips zijn te vinden in de lespakketten die Tork ontwikkelde voor basisschoolkinderen.

De kinderen maken kennis met Max, die ze leert hun handen te wassen door middel van inhoudelijke opdrachten en testen. Een van de hoogtepunten uit het lesprogramma is de controle met de hygiënebox. Deze box bevat een blacklight-apparaat en testlotion waarmee kinderen zelf kunnen controleren hoe schoon hun handen daadwerkelijk zijn na het wassen. De lespakketten zijn ontwikkeld door pedagogen en hygiëne-experts.

Voor jonge kinderen is een voorleesboekje 'Ella en haar vriendjes vangen Bactero' geschreven. In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen. Ook is de EllaHandWas-app ontwikkeld voor op de tablet. Deze gratis app is te downloaden in de App Store of Google Play.

Vraag de lesmaterialen aan via: http://www.tork.nl/over/nieuws/kinderen en deel jouw voorleesmoment met #EllaHandWas.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids