Logo_kinderopvang_ook_logo

Op woensdag 9 juli vindt er op het schoolplein van PCBS De Ploeg een heuse happening plaats. Leerlingen en leerkrachten van De Ploeg zullen artiesten zijn in een bijzonder familiecircus. Met een feestelijke act tijdens dit circus wordt het eerste Integraal Kindcentrum (IKC) in Apeldoorn officieel geopend.

Na een voorbereiding van ruim drie jaar en een intensieve samenwerking van PCBS De Ploeg, Kinderopvang OOK en ouders wordt IKC De Ploeg woensdag een feit. Uniek in deze samenwerking is dat personeel zowel in de opvang als in de school inzetbaar is, waarbij de doorgaande leerlijn en de continuïteit in de pedagogische aanpak zijn gewaarborgd. Doordat de functies deels onderling uitwisselbaar zijn, is er één groot team ontstaan.

School en kinderopvang zijn tijdens dit proces voortdurend in gesprek geweest met de ouders, zodat het IKC een breed gedragen samenwerkingsverband is geworden. Ook in de toekomst blijven ouders hierbij een belangrijke rol spelen. Hierdoor kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar in een veilige en vertrouwde omgeving opgroeien, spelen en leren en dat alles onder één dak.

Het familiecircus komt tot stand met medewerking van het Schoolcircus van Huub Cooijmans, waardoor circusacts van hoogstaand niveau te zien zullen zijn. Naast ouders en familie van leerlingen, zullen ook genodigden aanwezig zijn die het IKC De Ploeg mogelijk hebben gemaakt. Zoals de vertegenwoordigers van PCBO Apeldoorn, de directie van Kinderopvang OOK, vertegenwoordigers van de Gemeente Apeldoorn en partners van buitenschoolse activiteiten binnen IKC De Ploeg.

© Nationale Ondewijsgids