Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De rechtbank heeft deze week besloten dat de kinderopvang van LPS Kom alsnog plaats moeten maken voor vrijeschool De Zeeridder. In de brede school waar de opvang zich bevindt, zit ook de vrijeschool, maar die breidt zo snel uit dat nieuwe klaslokalen nodig zijn. De vrijeschool heeft de lokalen van de kinderopvang nodig, maar gemeente Bergen op Zoom spande hiertegen een rechtszaak aan. Dit meldt BN de Stem. 

Zorgdragen voor voldoende onderwijshuisvesting is een verplichte taak van de gemeente, stelt de rechter. Kinderopvang valt niet onder deze wettelijke verplichting en daarom mag de verhuurder van de brede school de lokalen die nu gebruikt worden door de opvang naar De Zeeridder.

Opvang in de wijk

De kinderopvang moet in september nieuwe huisvesting hebben gevonden. Ondanks de snelle groei van de vrijeschool is het niet noodzakelijk om de ruimtes per direct beschikbaar te stellen aan deze basisschoolleerlingen. De rechter vindt het belangrijker dat jonge kinderen tot het einde van dit schooljaar een opvangplek hebben in de wijk Borgvliet.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky