Vogelbescherming geeft advies om bso vogelvriendelijk te maken

In het Jaar van de Groene Kinderopvang kunnen bso's gratis advies krijgen van de Vogelbescherming om de speelruimtes buiten vogelvriendelijker te maken. Tuinvogeldeskundigen komen langs om de buitenruimte geschikt te maken voor vogels. Met het initiatief willen Stichting Groen Cement en vaktijdschrift Kinderopvang de natuurbeleving van jonge kinderen stimuleren. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Volgens de Vogelbescherming is een het goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen om buiten in een groene omgeving te kunnen spelen. Kinderen die opgroeien in een omgeving met weinig groen zouden tot zes keer meer last hebben van neerslachtigheid of angsten dan kinderen die in een groenrijke buurt opgroeien.

Kinderopvanglocaties kunnen een tuinvogelconsulent op bezoek krijgen die advies geeft over het eventueel aanpassen van de buitenruimte zodat er meer vogels op af komen. Gewoonlijk kost het advies van een vogeldeskundige veertig euro maar dit jaar mogen opvangorganisaties gratis advies aanvragen.

© Nationale Onderwijsgids