Eénderde van alle Overijsselse schoolpleinen is eind van dit jaar groen

Natuur en Milieu Overijssel is trots op het feit dan aan het einde van dit jaar een derde van alle schoolpleinen in Overijssel groen is. Dat heeft ook grote gevolgen voor kinderen die er spelen. Dat meldt RTV Oost. 

Kinderen worden daardoor natuurbewust en ze dragen later, als ze ouder zijn, ook meer zorg voor de natuur. “Uit onderzoek blijkt ook dat er minder gepest wordt, want natuur werkt stressverlagend”, aldus projectleider Anne-Floor Zuurbier.

Veiligheidsvoorschriften 

De verschillende hoveniers en ontwerpers die de groene schoolpleinen aanleggen zijn allemaal op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften. En er is ook altijd nog een keuring om de veiligheid te waarborgen. Al hebben de kinderen die vallen uit eigen ervaring toch liever een groene ondergrond, want dat valt veel zachter.

Buitenlokaal 

Zuurbier hoopt dat de provincie Overijssel doorgaat met het project. “We willen graag nog meer scholen begeleiden. Veel van de scholen gebruiken het groene schoolplein als een buitenlokaal. Daarbij willen we scholen ook helpen hoe ze dat aan moeten pakken.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk