Logo_nvao

Nederlandse opleidingen kunnen tijdens de opleidingsbeoordeling (accreditatie) bij de NVAO het bijzonder kenmerk "duurzaam hoger onderwijs" aanvragen op basis van een keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs van voldoende niveau.

In de zomer van 2013 heeft het bestuur van de NVAO zich hernieuwd uitgesproken over het bijzonder kenmerk met betrekking tot duurzaamheid op opleidingsniveau. Naar aanleiding hiervan heeft de NVAO met de evaluatiebureaus overleg gevoerd en afspraken gemaakt die per 1 september 2013 van kracht zijn geworden. De afspraken zijn – inclusief een overgangsregeling – hier te vinden.
Om in aanmerking te komen voor het bijzonder kenmerk ‘duurzaam hoger onderwijs’ dient (het streven naar) duurzame ontwikkeling breed en systematisch in de opleiding geïntegreerd te zijn. Met dit vereiste beoogt de NVAO een indicatie te geven van de hoogte waarop zij anno 2013 de lat legt. De beoordeling en eventuele toekenning van het bijzondere kenmerk "duurzaam hoger onderwijs" vindt plaats tijdens de reguliere accreditatieprocedure of via een instrument als Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education (AISHE).

© Nationale Onderwijsgids