Bij vier universiteiten kun je in twee jaar leraar en 'master of science' worden

Studenten kunnen vanaf schooljaar 2022/2023 inmiddels bij vier universiteiten terecht voor een educatieve master primair onderwijs. Deze master biedt studenten in twee jaar tijd zowel hun lesbevoegdheid voor de basisschool als de graad ‘master of science’. De PO-Raad is blij met de diversiteit aan opleidingsroutes om leraar te worden. Dit meldt de PO-Raad.

Vier universiteiten, namelijk de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Leiden, hebben hun plannen Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs ingediend voor een masteropleiding. De aanvraag van de Erasmus Universiteit is inmiddels goedgekeurd en ligt nu bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die uiteindelijk bepaalt of de opleiding van start mag gaan.  
 
De PO-Raad is blij met de initiatieven. In de bestrijding van het lerarentekort is dit een stap in de goede richting. Flexibiliteit en maatwerk binnen een opleiding zijn daarbij belangrijke uitgangspunten, vindt de raad. Daarnaast zorgt de diversiteit binnen de schoolteams voor een leerzame omging wat de onderwijskwaliteit ten goede zal komen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids