Normal_handtekening__petitie
Op woensdag 15 mei vond de ondertekening plaats van de contracten voor het in het onderwijs baanbrekende Licentie-Foliomodel (LiFo). Met vertrouwen in een goede samenwerking in de toekomst zetten een drietal marktpartijen en een distributeur hun handtekening. Met de gunning aan Malmberg Uitgeverij B.V., ThiemeMeulenhoff, Noordhoff Uitgevers en Iddink Group zet Carmel op het gebied van leermiddelen een stap naar gepersonaliseerd leren. Dit meldt Carmel.
 
In het LiFo-model krijgen leerlingen via één licentie toegang tot verschillende niveaus van een methode, inclusief aanvullende, herhalende of verdiepende stof en opdrachten. 
De nadruk ligt op de digitale component. Het aanvullende foliomateriaal is verbruiksmateriaal: leerlingen kunnen er aantekeningen in maken en in latere leerjaren terugbladeren. 
 
De docent krijgt meer ruimte om de eigen professionaliteit verder te ontwikkelen. De interactie tussen hem of haar en de leerling neemt toe. Hij of zij kan gemakkelijker inspelen op de leervraag omdat LiFo aanvullende, herhalende of verdiepende stof op verschillende niveaus (onderwijssoorten en leerjaren) snel toegankelijk maakt. 
 
Bovendien adviseren expertgroepen de uitgever over de methode, en biedt de uitgever onderwijskundige ondersteuning. Verder biedt LiFo meer kansen om methodes snel te actualiseren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids