ThiemeMeulenhoff gaat 10voorBiologie uitgeven

Het auteursteam van de biologiemethode voor het voortgezet onderwijs 10voorBiologie en uitgeverij ThiemeMeulenhoff gaan samenwerken. Doel van deze samenwerking is om 10voorBiologie toegankelijker te maken voor een bredere groep biologiedocenten. Vanaf komend schooljaar is 10voorBiologie beschikbaar in de interactieve onlineleeromgeving van ThiemeMeulenhoff. Dit meldt ThiemeMeulenhoff.

10voorBiologie is een lesmethode voor de onder- en bovenbouw van havo en vwo, ontwikkeld door uitgeverij Betawerk. De methode focust op het begrijpen van biologische thema’s en hun onderlinge samenhang, en biedt docenten veel vrijheid in het opbouwen van een eigen lesprogramma. Methode-ontwikkelaar Rick Pötgens is blij met de samenwerking: “In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat 10voorBiologie toegevoegde waarde biedt in het biologieonderwijs. Een groeiende groep docenten en leerlingen werkt met onze methode. Het voltallige auteursteam en ikzelf gaan de samenwerking met ThiemeMeulenhoff vol enthousiasme aan. We kijken ernaar uit om de methode de komende jaren verder te laten groeien en meer docenten te laten kennismaken met 10voorBiologie.”

Samen vernieuwen

Vanaf het nieuwe schooljaar 2021-2022 wordt 10voorBiologie uitgegeven door ThiemeMeulenhoff en verrijkt met de online leeromgeving eDition. Hierdoor wordt digitaal maatwerk leveren mogelijk. “Docenten die met 10voorBiologie werken laten ons weten hieraan behoefte te hebben”, licht Pötgens toe, “ThiemeMeulenhoff loopt voorop in online interactief onderwijs. Door samen te werken bieden we onze klanten meer mogelijkheden en gebruiksgemak.” Eric Razenberg, CEO van ThiemeMeulenhoff, vult aan: “De voordelen van de samenwerking werken twee kanten op. We maken gebruik van elkaars kracht om samen te vernieuwen. Bij10voorBiologie is veel kennis en ervaring opgedaan over hoe docenten zelf de regie nemen over hun lesmethode. Met die kennis en ervaring kunnen we onze tools voor docenten en leerlingen blijvend doorontwikkelen en verbeteren.”

Door: Nationale Onderwijsgids