Normal_microsoft_teams

ThiemeMeulenhoff en Microsoft Education hebben samen een innovatieve oplossing ontwikkeld voor online onderwijs. Leerlingen die voor school digitale lesmethodes volgen van ThiemeMeulenhoff, kunnen dat vanaf nu volledig doen in Microsoft Teams. Dit meldt de uitgeverij & ontwerper van onderwijsleerprocessen. 

Scholen in het voortgezet en beroepsonderwijs hebben tijdens de uitbraak van het coronavirus in sneltreinvaart stappen gezet in online onderwijs. Microsoft Teams is daarbij een populair instrument, maar was tot nu toe nog niet volledig bruikbaar als platform voor lesmateriaal. Een meeting organiseren gaat dan nog wel, maar een platform dat een online klasomgeving én aansluiting op het digitale lesmateriaal combineert, was er nog niet. 

ThiemeMeulenhoff en Microsoft brengen hier nu verandering in. Microsoft Teams is volledig geïntegreerd met eDition, de digitale leer-en werkomgeving van ThiemeMeulenhoff.   

Lesstof zonder drempels 

Eric Razenberg, algemeen directeur van ThiemeMeulenhoff: "Lesstof zonder drempels aanbieden in Microsoft Teams is een wens van heel veel scholen. Die kunnen we nu in vervulling laten gaan. We zijn er trots op dat we samen met een belangrijke partner als Microsoft deze mooie samenwerking kunnen inzetten in de klas. Dit is precies wat we voor ogen hebben, dit is daadwerkelijk samen leren vernieuwen."

Compleet online lesaanbod in Microsoft Teams  

Veel scholen maken voor hun onderwijs op afstand gebruik van Microsoft Teams. Tienduizenden leerlingen in het voortgezet- en beroepsonderwijs krijgen onderwijs via Teams. Leerlingen die les krijgen uit methodes van uitgever ThiemeMeulenhoff gebruiken daarnaast eDition, de digitale leeromgeving van ThiemeMeulenhoff. Tot nog toe werden beide toepassingen naast elkaar gebruikt. Nu is het voor leerlingen en docenten mogelijk om op één en dezelfde plek via Teams samen te werken met het lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff. 

Door: Nationale Onderwijsgids