Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

De PO Raad organiseert in oktober drie bijeenkomsten voor zogeheten risicoscholen. Deze scholen lopen het risico om het predicaat '(zeer) zwak' te krijgen van de Onderwijsinspectie doordat de eindopbrengsten onvoldoende zijn. Met de bijeenkomsten wil de raad voor primair onderwijs deze scholen ondersteunen om te zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs weer op peil komt.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het project 'Goed worden en goed blijven'. De bijeenkomst begint met een gezamenlijk gedeelte waarin de ervaringen van scholen met een dergelijk risico of het predicaat (zeer) zwak besproken worden. Daarna volgen parallelsessies naar gelang de functie in het onderwijsteam: (algemeen/bovenschoolse) bestuurders, schooldirecteuren, intern begeleiders en reken-en-taal-coördinatoren. De PO Raad adviseert belangstellende scholen dan ook alle betreffende collega's van de school op te geven voor de bijeenkomst.

De bijeenkomsten zijn kleinschalig opgezet en vinden plaats op 27 oktober in Zwolle, 28 oktober in Rotterdam en 31 oktober in Eindhoven. Een aanmeldingsformulier en meer informatie is te vinden op de website van de PO Raad.

© Nationale Onderwijsgids