Normal_school_blokken_peuter

In de provincie Zeeland heeft dit jaar geen enkele school het predicaat ‘zwak’ of ‘zeer zwak’ ontvangen van de Onderwijsinspectie. Daarmee is de Zeeuwse regio de enige provincie in Nederland zonder zwakke scholen. Zuid-Holland scoort het hoogste aantal zwakke scholen maar Drenthe doet het verhoudingsgewijs het slechtst van Nederland. Dit melden PZC en RTV Drenthe.

In totaal kregen 111 basisscholen dit jaar een slechte beoordeling van de Onderwijsinspectie. Sinds de inspectie begin deze eeuw begon met meten was het aantal zwakke scholen nog niet zo laag. Zeeland scoort het best met geen enkele zwakke school, gevolgd door Limburg met één zwakke school.  Friesland telt nog twee zwakke basisscholen en valt bovendien op door flinke verbetering vergeleken met 2015. Dat jaar had Friesland nog dertien zwakke scholen.

Met een uitschieter van 31 zwakke scholen scoort Zuid-Holland in absolute aantallen het slechtst. Relatief gezien doet Drenthe het echter veel slechter met ruim 5 procent van het totaal aantal scholen. Tegen de landelijke trend in neemt het aantal zwakke scholen in Drenthe de laatste jaren toe. De provincie telt nu veertien zwakke scholen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids