Doorstart Isaac Beeckman Academie volgens minister Paul nog niet zeker

Minister van Onderwijs Mariëlle Paul wil een gesprek met de onderwijsinstelling die de Isaac Beeckman Academie (IBA) in Kapelle wil gaan overnemen. Paul gaf wel aan dat ze geen valse verwachtingen wil scheppen. Dat meldt PZC.

Minister Paul staat nog steeds achter haar besluit om de Isaac Beeckman Academie te sluiten. De leerlingen van de school worden volgens haar wel op de juiste manier op een andere school opgevangen, Paul gaat zich daar optimaal voor inzetten. Het actiecomité van de Isaac Beeckman Academie is nog niet zo ver. Dit comité strijdt voor het voortbestaan van de school. Het comité wil dat de IBA openblijft. Een bestaande onderwijsinstelling wil namelijk de IBA overnemen. Waarschijnlijk als een geheel nieuwe school.

Herplaatsen van leerlingen 

Een aantal Kamerleden vroegen Paul woensdag of ze de doorstart een kans wil geven. Vooralsnog lijkt Paul de leerlingen zo goed mogelijk te willen herplaatsten op andere scholen en is zij niet met een doorstart bezig.

Doorstart 

Een woordvoerder van het actiecomité laat aan het PZC weten dat ze blij zijn dat er verschillende Kamerleden voor een doorstart zijn van de school. En afspraak met minister Paul over een gesprek is al gemaakt.

Predicaat zwakke school 

BBB en FvD zijn het niet eens met de minister om het IBA te sluiten. De school kreeg in het najaar van 2022 het predicaat zwakke school uitgereikt. Afgelopen najaar kreeg de school opnieuw de inspectie op bezoek. Er bleek wel het een en ander te zijn verbeterd, maar nog niet alles was op orde. Dit gegeven en het lage leerlingenaantal was voor minister Paul de reden om de financiering van de school stop te zetten.

Minister Paul gaf aan dat administratieve zaken op orde moeten zijn, want dat is ook in het belang van de leerlingen. Het actiecomité van de IBA vindt dat de school nog een kans moet krijgen om de zwakke punten te verbeteren en het leerlingenaantal omhoog te krikken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk