Isaac Beeckman Academie uit Kapelle blijft als andere school misschien open

De Isaac Beeckman Academie (IBA) uit Kapelle mag misschien toch openblijven, maar wel als een ander soort school. Dat geeft het actiecomité aan dat strijdt voor het openblijven van de Academie. Een onderwijsinstelling wil de IBA een nieuwe kans geven. Dat meldt PZC. 

De IBA moet na dit schooljaar de deuren sluiten van de minister. De school heeft te weinig leerlingen en scoort op sommige gedeelten nog steeds een onvoldoende. Docenten, leerlingen en ouders schrokken onwijs van dit nieuws. Een actiecomité, ontstaan uit de medezeggenschapsraad, strijdt voor het voortbestaan van de school. 

Toekomst voor de IBA

De IBA heeft nu weer een toekomst volgens het comité. Er is namelijk een onderwijsinstelling gevonden di een nieuwe school wil beginnen op de plek van het IBA. Het neemt de bagage van de oude school niet over, maar moet wel weer kleinschalig worden met persoonlijke aandacht voor de leerlingen.

Doorstart 

De onderwijskoepel die interesse heeft in een doorstart van de IBA wordt nu nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat er meerdere scholen onder de instelling vallen. De nieuwe school zou daarom dit schooljaar al van start kunnen gaan. Er is al een onderwijsnummer en de school heeft al een docententeam en genoeg leerlingen rondlopen.

Actiedag 

De ouderwerkgroep ‘IBA Open’ houdt zaterdag 9 maart een actiedag op de school. Leerlingen die daar nu al onderwijs volgen zijn welkom, maar ook kinderen en hun ouders die van plan zijn onderwijs te volgen op het IBA. Iedereen kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur kennismaken met de school.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk