Normal_vrouwen__opleiding__college__cursus__hoger_onderwijs__hbo__uni

Saxenburgh gaat op 25 september van start met het eerste Saxenburgh Publiekscollege voor de inwoners van de regio Ommen, Hardenberg, Coevorden en Twenterand. Saxenburgh Publiekscolleges zijn laagdrempelige informatiebijeenkomsten over uiteenlopende medische onderwerpen voor een breed publiek in de regio. Het Lokaal Opleidingscentrum (LOC+) in Hardenberg zal het toneel zijn voor belangstellenden. Dit meldt de Saxenburgh Groep.

Verschillende medisch specialisten en verpleegkundigen gaan tijdens een Saxenburgh Publiekscollege vertellen over ziektebeelden, behandelmethoden en nieuwe ontwikkelingen van een vakgebied. Dat doen zij op een manier die voor iedereen is te volgen en over onderwerpen die een grote groep mensen aanspreekt. 
 
Cardioloog Marlon Olimulder van Saxenburgh is samen met haar collega cardioloog José Drost de initiatiefneemster van het Saxenburgh Publiekscollege. “Wij hebben op medisch gebied veel te bieden in Hardenberg en wij kunnen veel betekenen voor de mensen in deze regio. Nu al in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en volgend jaar in ons nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Dat willen wij graag met hen delen. Wij gaan de onderwerpen op een begrijpelijke en gevarieerde wijze presenteren."
 
Door: Nationale Onderwijsgids