Middelbare scholen in Emmen, Coevorden en Ter Apel bestuurlijk verder

Aurelia Onderwijs, dat is de naam van een nieuwe stichting. Die stichting is ontstaan door een bestuurlijke fusie van het Esdal College in Emmen, De Nieuwe Veste in Coevorden en de RSG in Ter Apel. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

De drie scholen werken samen om in de toekomst sterker te staan. Het aantal leerlingen in de gebieden waar de scholen staan daalt namelijk sterk. “Ben je een grotere organisatie, dan zijn er meer mogelijkheden om docenten mooie banen aan te bieden”, aldus Wilko Veenvliet (directeur/bestuurder De Nieuwe Veste).

Aurelia Onderwijs 

De scholen houden hun huidige namen en blijven ook op de huidige locaties. Ook het aanbod verandert niet. Leerlingen merken waarschijnlijk ook helemaal niets van deze bestuurlijke fusie. “Wel kan op uitingen van de verschillende scholen ook de naam Aurelia Onderwijs opduiken, maar dan altijd in combinatie met de naam van de school”, zegt Matthias Kooistra (directeur/bestuurder Esdal College).

Ondersteunende diensten 

De ondersteunende diensten van de drie scholen, ict financiën en personeelszaken, worden wel samengevoegd. Het gaat hierbij om 35 mensen en zij krijgen een plek op het Esdal College in Emmen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk