Normal_kind_hond

Zeven aanstaande brugklassers uit de gemeente Twenterand krijgen deze week een speciale cursus die hen weerbaarder moet maken. Het gaat om kinderen bij wie sprake is van verlegenheid, weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld en/of kinderen die op de basisschool zijn gepest. Plezier op School, zoals de cursus heet, is een initiatief van Mindfit/Preventie GGZ. Dat meldt Tubantia. 

De intensieve cursus vindt op woensdag en donderdag voor aanvang van het schooljaar plaats. De focus ligt bijvoorbeeld op het aannemen van een houding, hoe ze kunnen communiceren en hoe de kinderen zich in de les kunnen gedragen. De leerlingen volgen de cursus op scholengemeenschap het Noordik in Vriezenveen.

Speciaal is de hulp van twee honden van stichting Hulphond. Zij helpen de kinderen weerbaarder te maken. Aan de honden worden aanwijzingen en commando's gegeven. Deirdre Janné van Mindfit/Preventie GGZ geeft aan dat er wordt geprobeerd om kinderen de geleerde sociale vaardigheden op die manier in de praktijk te brengen, omdat de hond precies doet wat het kind zegt.

Door samen te werken met Maatschappelijk werk Noordwest Twente en andere partners kon de cursus Plezier op School plaatsvinden in de gemeente Twenterand. Dat betekent echter niet dat de regio een specifiek probleem kent op het gebied van verlegen kinderen, sluit Janné af. De cursus had dus net zo goed elders kunnen worden gehouden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids