'Zoon durfde niets te zeggen na bedreiging op school Oss'

Ook de ouders van de bedreigde kinderen van basisschool IKC Regenboog uit Oss beleven een nachtmerrie. Voor één van de moeders kwam het verhaal helemaal dichtbij. Haar zoons naam staat op de foto met kogels die meerdere basisschoolleerlingen ontvingen via Telegram. Dat meldt Omroep Brabant.

Basisschool IKC Regenboog en de aansluitende kinderopvang zijn sinds dinsdag 18 juni gesloten. Er gaat niet alleen een foto met kogels waarop de namen van leerlingen staan rond. Leerlingen ontvingen ook een foto met daarop drie pistolen.

'Uit angst niets gezegd'

De moeder van de jongen, die beiden graag anoniem willen blijven, vertelt dat haar zoon uit angst niets over de foto’s heeft gezegd. De school heeft de moeder pas vrijdag 14 juni hierover gesproken. “De school gaf daarbij de indruk dat het ging om iets tussen leerlingen onderling.”

Ze belde meteen de school toen bleek dat de naam van haar zoon op een van de kogels stond. “Schoolkamp stond op het punt van beginnen en we wilden zeker weten of dat wel veilig was. Volgens de school was dat het geval.”

Dader geen leerling van de school

Vier andere kinderen zijn volgens de moeder ook bedreigd en er zijn een aantal meisjes lastiggevallen. De dader is geen leerling van de school, zegt de moeder.

Geen schoolkamp 

De achtstegroepers van IKC Regenboog zijn uiteindelijk niet op schoolkamp gegaan. Wel hebben er een aantal activiteiten op een andere plek plaatsgevonden. De school heeft de moeder daarover niets gezegd en docenten waren niet bereikbaar voor commentaar. “Dat vind ik helemaal absurd aan deze situatie”, aldus de moeder. De communicatie met de school is ronduit slecht vindt zij.

Haar zoon zit zelf in groep acht en de moeder hoopt daarom dat hij zijn basisschoolperiode op een mooie manier kan afsluiten. Wanneer IKC Regenboog de deuren weer opent is nog onduidelijk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk