Tijdens Internationale dag van het Onderwijs bezocht wethouder school

Maandag - Internationale Dag van het Onderwijs- bezocht wethouder Scheele basisschool CBS Het Koloriet  op het nieuwe Kindplein West in Ommen. Leerlingen Milan Pannen en Lieke Veen namen een leuk cadeaupakket met o.a. bloem- en groentezaadjes in ontvangst voor de nieuwe moestuin op het school-buurtplein. De docenten werden verrast met een grote plant voor in de lerarenkamer. Dit meldt de gemeente Ommen.

“Na vele jaren staat het gebouw er. De eerste kinderen krijgen er nu les en zorgen voor leven in het gebouw. Mooi dat men ook nagedacht heeft over het leven in de nabije omgeving zoals een moestuin. Daar dragen we graag aan bij!” vertel Scheele, wethouder onderwijs.

Energieneutraal onderkomen 

Vlak voor de Kerstvakantie werd het Kindplein West opgeleverd. De onderbouwleerlingen van Het Koloriet zijn de eerste kinderen die gebruik maken van het schoolgebouw. In het Kindplein West krijgen ook de Basisscholen GBS Guido de Brès en OBS De Dennenkamp, samen met Kinderopvang De Kleine Kunst een nieuw energieneutraal onderkomen

Door: Nationale Onderwijsgids