Normal_studenten__laptop__buiten__hbo__universiteit

ROC West-Brabant is deze week voor het eerst een zomerklas voor 22 cursisten inburgering begonnen. De komende 3 weken krijgen zij elke werkdag inburgeringslessen, om het taalniveau ook tijdens de zomervakantie op peil te houden. Dit meldt de MBO Raad.

Bijzonder is dat cursisten ook hun kinderen mogen meebrengen. Zij worden de komende weken opgevangen door een docent en student van de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker van Kellebeek College, ook onderdeel van ROC West-Brabant. Ook hun taalvaardigheid zal er daardoor op vooruit gaan.
 

Onderwijspioniersproject

Rob Neutelings, voorzitter Raad van Bestuur van ROC West-Brabant over het onderwijspioniersproject: “We kunnen natuurlijk na de zomervakantie pas concluderen of het taalniveau daadwerkelijk op peil is gebleven of zelfs is verhoogd. Los hiervan is het een prachtig initiatief voor deze inburgeraars en hun kinderen met ook maatschappelijke impact. Een fantastisch voorbeeld van kansrijk en wendbaar onderwijs en betekenis geven aan de maatschappij.”
 
In de gehele regio heeft ROC West-Brabant circa 600 cursisten die deelnemen aan Nederlands als tweede taal in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs. 200 daarvan moeten verplicht inburgeren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids