Normal_appel

Kinderen in het Westland kunnen deze zomervakantie voor het eerst deelnemen aan een plusklas. 'Leer, denk en doe!' is georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op deze manier wordt invulling gegeven aan de zomerdip en verveling. Dit meldt het AD.

Mariska Robers en Janneke Luijx van de plusklas geven aan dat veel kinderen behoefte hebben aan een dergelijke klas. Ze hebben thuis last van verveling en hebben behoefte aan wat uitdaging. Schoolvakantie stond vroeger gelijk aan uitrusten en niets doen. Maar anno 2019 staat vakantie vaak gelijk aan schoolwerk. Om de zomerdip en verveling te voorkomen, gaan kinderen in het Westland steeds vaker aan de bak. 
 
Cindy Roeling, directeur van basisschool De Avonturijn in Maasdijk, laat weten dat steeds meer ouders vragen of er werk is dat hun kinderen kunnen meenemen in de zomervakantie. Vaak geeft ze leeswerk mee, omdat het niveau na de zomer weggezakt kan zijn. Toch stemt ze niet altijd in met de wens van de ouders. Ze vindt het ook van belang dat de kinderen tot rust komen in de vakantie. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids