Normal_kunst_verf_kwast_schilderen

Aukje Bolle wordt per 1 juli 2018 de nieuwe directeur van Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor cultuuronderwijs in Zuid-Holland. Hiervoor werkte Aukje Bolle als zakelijk directeur van theater en productiehuis Korzo in Den Haag. Dit meldt Kunstgebouw.

Aukje Bolle is als danser opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na een aantal jaren als danser te hebben gewerkt, zette zij haar carrière voort als manager, beleidsmaker en directeur in de kunstensector. Naast haar werk voor Kunstgebouw zit Aukje Bolle in de raad van toezicht van Theater Rotterdam en in het bestuur van het Sociaal Fonds Podiumkunsten en Worm (stichting voor experimentele kunst).
 
Aukje Bolle is de opvolger van Margriet Gersie. Margriet Gersie was sinds 2009 directeur bij Kunstgebouw en gaat nu met pensioen. Ze heeft de organisatie in 2012 door de zware subsidiestorm geloodst en de focus van Kunstgebouw op het basisonderwijs gericht. Aukje Bolle zal de huidige koers van Kunstgebouw voortzetten.
 
Kunstgebouw maakt voor zo’n 400 basisscholen in Zuid-Holland de kunsteducatieve programma’s. Bovendien kunnen scholen, gemeenten en cultuuraanbieders bij de Kunstgebouw|Academie voor scholing op het gebied van cultuuronderwijs. Kunstgebouw is namens 25 gemeenten penvoerder van het landelijke programma Cultuureducatie met kwaliteit.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids