Normal_kunst_verf_kwast_schilderen

Fonds 21 komt met een programmaregeling die professionele kunstinstellingen moet stimuleren om mbo-leerlingen een kwalitatief en toegankelijk kunstaanbod te bieden. Het project heet "Kunsteducatie voor mbo’ers" en heeft als doel om kunst voor deze jongeren net zo belangrijk te maken als voor havo- en vwo-scholieren. Dat meldt LKCA.

Op het mbo is er geen vaste ruimte voor kunsteducatie. Daarnaast is het kunstaanbod vrij beperkt voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Fonds 21 wil daar verandering in brengen, omdat jongeren door middel van kunst veel beroeps- en persoonlijke vaardigheden kunnen opdoen. Bovendien zorgt kunsteducatie voor plezier; een factor die ook niet onbelangrijk is.

Aanvragen voor het project kunnen tot en met 30 augustus van dit jaar worden ingediend via de website van Fonds 21. Per project moet minstens 10.000 euro worden bijgedragen. Het maximale bedrag is 50.000 euro.  De aanvragen worden vervolgens in oktober beoordeeld door een commissie, waarna het besluit in de loop van november komt.

Over de aanvraagprocedure is meer informatie te vinden via de speciale informatiepagina van Fonds 21. De voorwaarden en criteria van de programmaregeling staan op hun website vermeld.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids