Normal_de_verdwaalde_viking_harro_van_lien_kunstgebouw

Op 17 januari 2017 ontving theatermaker Harro van Lien de Kijk|Kunst-kup voor zijn schoolvoorstelling De verdwaalde Viking. Deze voorstelling voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs werd afgelopen jaar het hoogst gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten. Deze scholen nemen allen deel aan het programma Kijk|Kunst van Kunstgebouw.

De verdwaalde Viking is een spannende vertelvoorstelling over het dorpje Zwartbult waar orde en rust hoog in het vaandel staan. Tot op een warme lentedag een Viking komt aanvaren. Hij stapt uit en blijft. De voorstelling stemt tot nadenken over vertrouwen, vooroordelen en omgaan met vreemden. In het bijbehorende lesmateriaal onderzoeken de leerlingen dit op speelse en creatieve wijze.

Edith Janssen van Kunstgebouw legt uit waarom Harro van Lien de prijs absoluut verdient: “Harro maakt prikkelende voorstellingen waarin hij fantastische typetjes neerzet. Moeiteloos transformeert hij van het ene karakter in het andere. Dat doet hij heel overtuigend, met veel humor en weinig poespas. Bovendien weet hij de kinderen echt te bereiken, ze voelen zich onderdeel van het verhaal.”

Rianne Slatius, leerkracht bij basisschool De Regenboog in Reeuwijk, heeft de voorstelling met haar groep gezien: “Het was super gaaf. Mega goed gedaan en ontzettend grappig!”

Vorige winnaars van de Kijk|Kunst-kup waren De Poort van Ida van Dril en Eva Mesman, Gaap van Theatergroep Roots en Borders, POEP! van Jeugd Theater het Blauwe Huis en Vlinder, een meisje zonder naam van theatercollectief T.H. de Wei.

(Dit is een advertorial)