Normal_100

VOS/ABB houdt eind dit jaar een landelijke conferentie over 100 jaar onderwijspacificatie. Voor het organiseren van het evenement wordt samengewerkt met de profielorganisaties ISBO, LVGS, VBS en Verus. De conferentie, die op 17 november plaatsvindt, is bedoeld om te laten zien wat die 100 jaar betekenen voor zowel het verleden, het heden als de toekomst van het onderwijs. Dat meldt VOS/ABB. 

In 1917 werden het openbaar en bijzonder onderwijs (financieel) aan elkaar gelijkgesteld. Dankzij deze onderwijspacificatie kan de huidige diversiteit aan scholen in ons land als bijzonder worden aangeduid. Tijdens de conferentie staan er presentaties van een aantal gastsprekers op het programma. Daarnaast is er voor de deelnemers ruimte om met elkaar te praten over de toekomst van het onderwijs. Dat kunnen zij doen met behulp van een speciale trendwatcher.  

Een van de sprekers is hoogleraar Ben Vermeulen, lid van de Raad van State en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht. Daarnaast zal Maarten Simons, hoofddocent Educatie en samenleving aan de Katholieke Universiteit van Leuven, een presentatie houden. Ook Henriëtte Maassen van den Brink, hoogleraar Evidence based education aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Onderwijsraad, is uitgenodigd om op 17 november te spreken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids