Conferentie over een leven lang ontwikkelen in loopbanen

De International Association for Educational and Vocational guidance organiseert van 28 tot 30 juni 2023 haar 45e wereldconferentie in Den Haag. Centraal staat leven lang ontwikkelen in loopbanen. De Open Universiteit, in de persoon van prof. dr. Judith Semeijn, is medeorganisator en meerdere onderzoekers van de Open Universiteit delen er hun expertise en visie. Dat meldt de Open Universiteit.

De International Association for Educational and Vocational guidance organiseert van 28 tot 30 juni 2023 haar 45e wereldconferentie in Den Haag. Centraal staat leven lang ontwikkelen in loopbanen. De Open Universiteit, in de persoon van prof. dr. Judith Semeijn, is medeorganisator en meerdere onderzoekers van de Open Universiteit delen er hun expertise en visie.

Leven lang ontwikkelen 

De conferentie heeft als thema 'Lifelong development as a standard' en richt zich op onderwijs-, beroeps- en carrièreadviseurs, maar ook de beleidsmakers en loopbaanonderzoekers. De arbeidsmarkt ontwikkelt zich razendsnel. Beroepen verdwijnen, andere komen ervoor in de plaats. En dat gaat in een steeds hoger tempo. Loopbanen van werkenden veranderen net zo hard mee. Een leven lang ontwikkelen is dan ook cruciaal.

Experts van verschillende faculteiten 

Wat betekent dit voor praktijk, beleid en onderzoek? Dat is de centrale vraag van de conferentie waar uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen centraal staat. De Open Universiteit is niet alleen partner van de organisatie van deze conferentie, ook leveren diverse experts van verschillende faculteiten een bijdrage. Prof. dr. Marinka Kuijpers, prof. dr. Renate de Groot (beiden van de faculteit Onderwijswetenschappen), prof. dr. Nele Jacobs (faculteit Psychologie) en prof. dr. Sarah de Mul (Cultuurwetenschappen) delen er hun visie op een leven lang ontwikkelen. Dr. Sara De Hauw, prof. Tinka van Vuuren, dr. Inge van Seggelen-Damen en prof. dr. Beatrice van der Heijden maken deel uit van de scientific committee.

Door: Nationale Onderwijsgids