Logo_logo_nro

Woensdag 2 november vindt voor de tweede keer het NRO-congres voor onderwijs en onderwijs plaats, in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het thema is deze keer ‘Kennis maken, kennis delen’. Deelnemers gaan gezamenlijk op expeditie om interessante onderwerpen te verkennen en ‘rond het kampvuur’ ervaringen uit te wisselen. Het congres is onderwijsonderzoekers, studenten en onderwijsprofessionals in het primair,  voortgezet, speciaal (voortgezet) onderwijs en mbo. Dit meldt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Kennisdeling, inspiratie en ontmoeting staan centraal tijdens het congres. Doordat docenten, onderzoekers, schoolleiders, begeleiders en studenten (lerarenopleiding of onderwijswetenschap) met elkaar in gesprek gaan, ontstaan nieuwe ideeën en wordt de verbinding gelegd tussen onderzoek en de onderwijspraktijk. Ook voor andere belangstellenden zoals beleidsmedewerkers, uitgevers of ontwikkelaars is het congres een goede gelegenheid om kennis op te doen.

Op het programma staat een groot aanbod aan werksessies waarin onderzoekers, onderwijsprofessionals en ervaringsdeskundigen hun expertise delen. Daarnaast zijn er diverse lezingen en pitches en worden de genomineerden gepresenteerd voor de NRO-onderwijsprijs en NRO-VOR-praktijkprijs. Bezoekers kunnen uit de in totaal zes genomineerden hun publieksfavoriet kiezen.

Het NRO-congres is een gevalideerde activiteit in het Lerarenregister met als activiteitnummer ´iairGh9uKp´. Een certificaat aanvragen kan via het aanvraagformulier op www.nro-congres.nl. Daar vindt u ook een uitgebreid overzicht van het programma en nadere informatie over het congres.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids